mars 2011

Info om vertsfamilien

Hello!

Nå har jeg endelig fått tid til å skrive litt info om vertsfamilien min!

Jeg skal bo i en by som heter Fulton og som ligger i Oswego County, i staten New York. Selv om det er New York, så ligger byen ca 4-5 timer unna selve storbyen. Men det er sikkert ikke umulig å ta seg en tur eller to dit i løpet av året! Også skal jeg jo tre dager på soft landing camp dit uansett.
I 2000 så bodde det rundt 12 000 mennesker der, men jeg fant ingen tall på populasjonen i 2011, men det er vel ikke så veldig store forandringer.


Der hvor det er markert et rødt merke, det er Fulton.

Været er "seasonal", som det så fint sto i papirene mine.  Litt kjipt, hadde håpet å komme til et varmere sted, men jeg skal ikke klage!

Fulton ligger ikke helt ute på landet, de har faktisk shopping muligheter ganske nært, så vidt jeg har forstått. I tillegg har de mange fine parker og uteområder, f.eks "Lake Ontario".Vertsmor (Clara) og vertsfar (Robert) er i 60 årene, og vertsfar er pensjonist. De er medlem av YMCA ( Young Men's Christian Association) som er organisasjon bygd på kristne verdier, i tilegg går de i kirken (jeg vet ikke hvor ofte). De liker ellers å ta del i forskjellige aktiviteter, f.eks de skolen tilbyr. De liker også å reise, noe som passer meg utmerket, de har tydeligvis planlagt en hel masse ting vi skal oppleve sammen! B.l.a en tur til Florida på cruise og besøke "Niagara falls".
De har to barn sammen, en datter på 18 (altså et år eldre enn meg) og en sønn på 37. I tilegg så er det en del stesøsken inn i bildet, men det systemet har jeg ikke skjønt helt enda :) Sønnen har ihvertfall to små barn og de bor i nabohuset. Jenta heter Amanda og begynner på college til høsten. Det vil si at det bor ingen barn hjemme, men som sagt så bor sønnen i nabohuset og Amanda kommer hjem hver torsdag - søndag. De er del av en stoor familie, no kidding! Det er utrolig mange fettere og kusiner, alt fra barn til voksne.

Jeg har snakket en del med Amanda, snakket faktisk med henne i mange timer. Vi har forsåvidt en del like interesser, som at vi begge har danset før (hehee), liker å høre på musikk, trives best i selskap med andre, osv. I tillegg er hun stor fan av "Pretty little liars", en av mine nye yndlingsserier! Hun fortalte meg at de hadde hatt flere utvekslingsstudenter på skolen før, og at ifølge hun hadde det virket som om de hadde hatt det veldig bra! De fleste er åpne og hyggelige, så det ville ikke bli noe problem for meg å skli inn. Hun regner også med at jeg blir senior, fordi det har de andre utvekslingsstudentene blitt, så det krysser jeg fingrene for!

Vertsmor tar også ofte kontakt med meg på facebook, og sier at de gleder seg kjempe masse til jeg kommer! Hun forsikrer meg også om at de kommer til å ta vare på meg som om jeg skulle vært deres egen datter. Det er veldig koselig og ikke minst betryggende å høre! Hun virker kanskje "gammel" i forhold til min egen mamma, men når jeg ser igjennom bildene på profilen hennes, er hun tagget i mange bilder med masse venninner og andre sosiale begivenheter.

Jeg skal starte på "Hannibal High School", som forresten gir meg frysninger på ryggen, what a name, dere skjønner hva jeg mener hvis dere har sett "Hannibal Lector". Det er en ganske liten skole ser det ut som, men jeg vet ikke hvor mange elever som går der. Når jeg spørte vertssøster så svarte hun bare "lol idk", haha :) Hun skriver omtrent lol i hver eneste setning, noe jeg mer eller mindre er nødt til å venne meg til. Jeg har alltid sett på "lol" som noe frekt å skrive, med mindre man kjenner personen, hvis dere skjønner? I tillegg går det mye i forkortelser, både fra henne og vertssmor!

Da tror jeg at jeg har fått med meg det meste, føler egentlig at alt dette her bare ble surr. Jeg er mektig imponert hvis du gadd å lese alt det her ihvertfall! Hvis det er noe du/dere lurer på, som jeg eventuelt har glemt, så må dere bare spørre :)

So far, Ciao!

HOST FAMILY! OH MY GOD

FIkk en mail for omtrent halvannen time siden, hvor det sto at jeg hadde fått vertsfamilie. Jeg visste ikke at jeg var godkjent engang! Jeg mer eller mindre hoppet ut av sofaen og begynte å grine, stakkars twinsis som trodde noen hadde dødd, haha! Etter det skjedde ting ganske fort, mye telefoner og facebook chat, og jeg sitter fortsatt her uten munn og mæle. Jeg skal til New York, til en liten by kalt "Fulton". Er faktisk ikke heelt i middel of nowhere! Kommer med mer info senere, men akkurat nå vet jeg ikke sånn kjempe mye selv heller. HJELP, alt ble plutselig så mye mer virkelig.


A follow-up vaccination for Pertussis and Tuberculosis test?

Åh, seriøst. Jeg døde litt innvendig når jeg fikk mail om at jeg måtte ta tuberkulose test OG en påfylling mot kikhoste. Jeg er redd for sprøyter, sånn kjempe redd. Helt utrolig at jeg faktisk gikk ned på helsestasjonen og tok Hepatitt dose nr to ALENE! Uten noen form for støtte, ingen hånd å klemme. Ja, jeg skal ti måneder til USA som er på andre siden av jordkloden, men når det kommer til sprøyter blir jeg en liten, redd unge som bare kjenner tårene presse seg på når jeg sitter og venter på at en skarp spiss skal presse seg inn i armen min. Jeg svarte tilbake på mailen at "jeej, nå ble jeg super begeistret!" så svarte Leonie "så bra at du ble glad!". Jeg er litt usikker på om hun skjønte at jeg var ironisk, haha. Også tuberkulose test da, sånn pirkegreier, er det sånn hvor man lager to små kutt i armen og drypper et eller annet ned i de hullene? For da tror jeg ihvertfall at jeg dør, auauau.
Jeg får vel bare tenke på barna i Afrika som ikke får tatt noen vaksiner fordi de ikke har råd. Jeg får tross alt et stipend på mange tusen kroner, da skulle det bare mangle at jeg må ofre litt for å unngå infeksjoner og sykdommer. Mhm, ja, det hjalp egentlig ikke en shit . :) Men på den lyse siden; Jeg slapp ihvertfall blodprøve!keep smiling, keep shining

Madelen i New York

Jeg skal være utvekslingsstudent til Fulton, New York, skoleåret 11/12 og reiser med Explorius, ASSE.

"Live and let live, you'll be the showgirl of the home-team, i'll be the narrator, telling another tale of the American dream."

Kategorier

Arkiv

Denne tjenesten er levert av blogg.no. Hos oss finner du:

hits